Νέα αποκάλυψη: Πώς ο “άριστος” του ΠΑΓΝΗ παραβίασε νόμο και δικαστική απόφαση σε επιλογή διευθυντή κλινικής!

Μια ακόμα υπόθεση για τον νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, φέρνει σήμερα στο φως το Candiadoc. Αυτή τη φορά αφορά σε χειρισμούς του κατά την περίοδο που ήταν προσωρινός διοικητής του του ενιαίου φορέα ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειου, ένα μικρό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν υπήρχε κενό στα νοσοκομεία, μέχρι την τοποθέτηση της νέας διοίκησης.

Εκείνο το διάστημα ο κ. Χαλκιαδάκης κατηγορείται – με βάση μηνυτήρια αναφορά που κατεθεσε σε βάρος του στην εισαγγελία Ηρακλείου ο νυν διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Βενιζελείου, Μανούσος Χριστοδουλάκης- ότι τοποθέτησε διευθυντή της δικής του επιλογής και αρεσκείας στην Χειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου, κατά παράβαση του νόμου, δικαστικής απόφασης, εισαγγελικής εντολής, αποφάσεων του υπουργείου, της ΔΥΠΕ Κρήτης και των αρμοδίων οργάνων αξιολόγησης.

Η επιλογή του διευθυντή είχε γίνει από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης με βάση τη νομοθεσία αλλά και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, πριν αναλάβει εκείνο το μικρό διάστημα ο κ. Χαλκιαδάκης ως προσωρινός διοικητής. Με την ανάληψη των καθηκόντων του αρχικά πάγωσε κάθε διαδικασία, στη συνέχεια εμπόδισε την οροιστικοποίηση της επιλογής και την εγκατάσταση του νέου διευθυντή, που ήταν, σύμφωνα με τις αποφάσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης.

Παρά ακόμα και τα εξώδικα που στάλθηκαν στον κ. Χαλκιαδάκη, τις έγγραφες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, την παρέμβαση της νέας, τότε, διοικήτριας της ΔΥΠΕ Κρήτης, Ελένης Μαυρομμάτη, ο κ. Χαλκιαδάκης κατηγορείται από τον Χριστοδουλάκη ότι τοποθέτησε διευθυντή γιατρό που ο ίδιος προσωπικά επέλεξε, παρά το νόμο, την απόφαση της επιτροπής αξιολόγης αλλά και τις έγγραφες παρεμβάσεις προς εκείνον ότι παραβιάζει το νόμο.

Ακόμα και εισαγγελική εντολή παραβίασε, στο ίδιο πλαίσιο. Όταν ο ίδιος επέλεξε τον διεθυντή της αρεσκείας του, κράτησε κλεισμένο στο συρτάρι του το αποτέλεσμα της επιτροπής αξιολόγησης, που ήταν αντίθετο με τη δική του επιλογή, και αρνήθηκε να το παραδώσει ακόμα και στους έχοντες έννομο συμφέρον. Μάλιστα, μετά από σχετικές καταγγελίες, η τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Μαρία Πολιτάκη, έδωσε εντολή να παραδοθεί το πόρισμα, εντολή που αγνόησε και αρνήθηκε να το παραδώσει!

Στη συνέχεια, μετά τον διορισμό της κανονικής διοίκησης και την αποχώρηση του κ. Χαλκιαδάκη, η νομοθεσία εφαρμόστηκε και ο κ. Χριστοδουλάκης τοποθετήθηκε διευθυντής στην κλινική.

Πάντως το ποινικό μέρος της υπόθεσης είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Δείτε επίσης: Ο νέος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, η πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωση στο Εφετείο και το κατηγορητήριο καταπέλτης

 Η δεύτερη καταδίκη του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η αγωγή 1,5 εκατ. €, η ΕΔΕ και οι μηνύσεις σε γιατρούς «κατηγόρους» του

Οι αντιδράσεις στη ΝΔ και οι καταγγελίες για τους… «Θόδωρους» που στήριξαν τον νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ!

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ, τα ΜΜΕ της Κρήτης δεν είναι όλα ίδια ούτε όλα ελέγχονται από τους Βαρδινογιάννηδες

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί